:: FoLlOwErS ::

Friday, December 30, 2011

ost ombak rindu


Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


#sedih sangat bila dengar lagu ni. menusuk kalbu. teringat kasih yang tak kesampaian~ :(

Monday, December 26, 2011

'2PM- I hate you' cover by 'saya yang suka merepek'

video

hahaha siap gak saya punya cover song untuk 2PM. maaf la kalau sengau dan lari pitching. dan maaf juga sebab bahasa korea saya tak berapa bagus. ni saja je saya buat time2 buhsan hakhakhak kelako plak bila dengar suara sendiri hahaha
nak komen pun komen la.. tapi sebelum komen, enjoy dulu suara saya yang sengau ni ye haha ^_^ -keep calm-



Tuesday, December 20, 2011

My Boyfriends~ ^_^

assalamualaikum! annyeonghaseyo yeorobun!!
heheh time for me to merepek~
today, i want to post a picture. me and my boyfriends~ to get jealouse okay~ hehe >_<

they are fighting to get me hehe >_<  
haaa~ i wish this true... *melting*
haha actually this is the picture of my favourite k-pop idol and actor. junho, yunho, hoya, and yoo seung hoo~ and i also wish i can meet all of them~ TT when will it happen? i don't know. who can make my dream come true? hehe

i wonder when will i meet them.. one fine day maybe ^_^
BONUS FOR MY FOLLOWER

yunho-adorable right!! >_<
seungho-so macho!! kya!!
hoya-how is that? still not enough? aigoo~ so handsome hehe
junho-berghhh~ his killer eye smile~ *melting*
junho-still look cute even without his killer smile~ ^_^

Friday, December 16, 2011

-KARA UUM-

saya dengan bangganya ingin memperkenalkan kepada anda semua kumpulan KARA malaysia yang ditubuhkan di UUM. ahli-ahlinya adalah seperti dibawah :

(me and the gang) teheee~ >_<

(amacam? sama kan dengan gambar kat atas!) kerhkerhkerh~

hahaha jangan la kecewa. saya saja ja tulis tajuk entri yang gempak2 sikit bagi follower2 teruja nak baca kehkehkeh sebenarnya saja nak kenalkan kawan2 baik saya kat universiti ni. dah lama tak tulis post yang baru. maklumlah, busy buat assigment last2 minit kan. hehe korang jangan pula tiru ciri2 'pelajar kelas pertama' ni ye haha

 (comel kan kami~) hehehehe tolong la jangan buat2 nak muntah ye. nampak sangat jelesnya haha >_<



WE'RE THE BEST AMONG THE BEST

okay, sampai sini je entri saya buat kali ini. walaupun macam merepek je kan, layankan jelah blogger perasan macam saya ni haha suka hati korang la nak kutuk saya belakang2 kata "macam dia sorang ada kawan" atau "ingat comel sangat la tu" sebab saya tak kisah pun hehe sebab saya memang perasan comel~ kehkehkeh
p/s: 감사합니다

Wednesday, November 23, 2011

lu bikin wa panas je...!

Assalamualaikum! *gah marah pun jangan lupa bagi salam ye kawan2*
entri aku kali ni aku nak tegur sikit la orang2 yang suka buat hati aku panas ni. panas pasal apa? pasal aku ni minta lagu dan drama korea. so what? bukan ke tu hak aku sebagai manusia nak suka apa yang aku suka? aku ada langgar undang2 negara atau undang2 agama ke? kenapa mesti nak sentuh pasal minat aku tu kalau kau tak minat? yang aku geram tu, kadang2 pe yang aku cakap tu tak ada kena mengena dengan korea pun, tapi sentiasa nak perli aku pasal korea. PERLU KE???
aish.. berapi betul ah. ramai yang suruh aku bersabar. memang tengah bersabar la ni. sebab tu aku tulis kat blog aku. kalau tak sabar, lama dah... aish... =_=" kalau agak2 korang annoying baca status aku kat fb pasal artis2 korea yang aku minat, cakap terang2. aku boleh block korang dari baca status aku. aigoo... geram pulak..
 cuba lah belajar terima minat orang. kita ni hidup dalam masyarakat. mungkin dengan aku, boleh lagi aku sabar. kalau kena dengan orang yang tak boleh sabar macam mana? kang gaduh jadinya. korang minat lagu english tu, tak ada pun aku nak perli2. dan korang tak ada pun perli2 orang lain yang minat lagu english, hindustan tu semua? nak kata korang sayang sangat dengan lagu melayu, kenapa tak perli sekali mereka2 tu? ha, JAWAB la!
aku minat lagu korea ni, sekurang-kurangnya masa lagu NEGARAKU dinyanyikan, aku masih lagi berdiri tegak dan nyanyi kuat2. korang...? hahaha dengan berbualnya, berdiri pula melayang-layang je aku tengok. ada cermin diri sendiri tak?
hmm.. puas hati aku tulis kat blog aku ni. tujuan aku tulis ni bukan nak cari pasal dengan siapa2. ni blog aku, suka hati aku ah nak tulis apa kan.. haha kalau korang tak buat macam apa yang aku tulis kat atas ni, tak perlu ah terasa kan.. :) okay, sampai sini je entri aku kali ni.
terima kasih~
p/s: pada siapa yang terasa, aku minta maaf okay :)

(bergh... sebijik macam putera idaman aku) >_<

Monday, November 14, 2011

Maher Zain - Sepanjang Hidup (to someone special in my heart)

Assalamualaikum... ^_^
lagu ni sangat menusuk hati saya.
saya nak tujukan lagu ni untuk seseorang yang istimewa dalam hati ini.
^_^

 

 Aku bersyukur kau di sini, kasih
Di kalbuku, mengiringi
Dan padamu
Ingin kusampaikan
Kau cahaya hati
Dulu kupalingkan diri dari cinta
Hingga kau hadir ubah segalanya
Oooo
Inilah janjiku kepadamu

Chorus:
Sepanjang hidup
Bersamamu
Kesetiaanku tulus untukmu
Hingga akhir waktu
Kaulah cintaku, cintaku

Sepanjang hidup
Seiring waktu
Aku bersyukur atas hadirmu
Kini dan s'lamanya
Aku milikmu

Yakini hatiku
Kau anugerah sang Maha Rahim
Semoga Allah berkahi kita
Kekasih, penguat jiwa
Kuberdoa, kau dan aku di Jannah
Kutemukan kekuatanku di sisimu
Kau hadir sempurnakan s'luruh hidupku
Oooo
Inilah janjiku kepadamu

*Repeat Chorus
Yakini hatiku
Bersamamu, kusadari inilah cinta
Tiada ragu,
Dengarkanlah kidung cintaku yang abadi


Thursday, November 3, 2011

F.T Island- Heartache translation lyric. it's a sad song~ (TT)

this song had been played in my brain over and over, and i don't know why. when i want to sleep, when i wake up, when i go to the kitchen, when i go to toilet. OMG~ i feel bad because of that. this is a sad song, not a happy one. so, it kind of give me a bad mood hehehe then i try to search translation for the lyric... hua....!!! so sad...!! but this song have a deep meaning and it can touch your heart~ i hope you can enjoy the song ( if you can enjoy a sad song) ^_^
 
 

for those who so lazy to wait for the video to load, here is the english translation. maybe it's a little different from the video, but the meaning is just the same.

-Translation-
I can in your heart
Why don’t you know
Don’t tell my mind
In my loving heart
You just left a small dream inside and left me so easily
But I’m trying to understand you now
I won’t be able to love any other person anymore
I’m getting locked into this sadness that I’m getting used to
I will be able to see it again, right?
In the sadness, before our memories fade away
None of the promises including ‘I will wait for you’
Comfort my days that are so painful
In my loving heart
You just left a small dream inside and left me so easily
But I’m trying to understand you now
I won’t be able to love any other person anymore
I’m getting locked into this sadness that I’m getting used to
Do I have to let you go like this?
I try to forget about you by the sea where there is no one
But you, who is drawn everywhere in my white dream
I will keep in my heart until I stop breathing, until the end of my life
In my loving heart
You just left a small dream inside and left me so easily
But I’m trying to understand you now
I won’t be able to love any other person anymore
I’m getting locked into this sadness that I’m getting used to


Wednesday, November 2, 2011

No More assigment, please...

yo what's up? (bergh.. sungguh kurang sopan aku ni) hahaha okay2, ASSALAMUALAIKUM W.B.T...! (dengan suara yang kuat)korang dengar tak? aku harap korang dengar. maaf la kalau awal2 entri lagi aku dah merepek hehe. aku sebenarnya tengah tension ni. banyak sangat assigment (T,T)
aku gah cuti mid sem ni. assigment ada dalam... 1...2...3...4...5... sampai dah tak terkira dah. semua kene siapkan sebelum naik cuti, which mean before 10/11/2011.. hua...!! cuti ni aku nak rileks saja...! kalau boley, aku nak bagitau dekat lecture aku:
(untuk aku assigment ah sebab aku budak 'U')

lepas tu, assigment individu aku tak kisah. wa rileks saja. yang group punya ni. pening kepalo eden. kalau tak siap tepat pada masanya, malu pula pada kawan2 satu group. aish chinca...!! kadang2 rasa macam dah tak mahu belajar lagi. teruk tak aku? hahaha
jadi, kesimpulannya,




hehe ni la serba sedikit pasal aku yang aku rasa ramai kawan2 aku yang tahu. ada yang kata aku pemalas. tapi aku tak kisah hehehe dalam malas2 aku ni, aku nak gak dapat markah assigment yang bagus huhu rasa gembira kalau lecture puji :
 

Tuesday, October 18, 2011

Aku Yang Suka Merepek

Assalamualaikum... jawab jangan tak jawab. hari ni aku rasa nak update blog sebab aku rasa tertekan. ceh, asal tertekan je update blog, asal tertekan je update blog. mesti korang gah fikir macam tu kan bila baca post aku ni kan? sorry la. dah memang lumrah alam aku macam ni hehe. lupa pula aku nak tanya khabar follower2 aku. kamu semua apa khabar? aku harap baik2 je. *wink wink*
sekarang ni aku nak tulis pe yang aku rasa sepanjang minggu ni. tak pe la walaupun belum habis minggu ni lagi hehe. hari tu ada kawan aku tanya, blog aku ni semuanya pasal k-pop je ke? tak la buddy, macam2 ada dalam blog aku ni. sampai aku pun naik pening pe yang ada dalam blog aku ni hehe.
lepas itu aku nak kongsi kat korang macam mana hubungan aku dengan facebook. aku ni dah tahap maut dah punya suka online facebook. kalau tak online sehari facebook tu rasa macam tak lengkap haha. 2, 3 hari lepas aku deactivated account fb aku. tapi tak jalan. tangan ni gatal gak nk activate balik. last2 aku online balik hehe. tak kuat iman langsung...! (cakap pada diri sendiri) ^_^
busy busy and busy. tu lah hidup aku sekarang kat UUM ni. busy dengan macam2 program. program universiti, program society, program dpp, assigment la. aiya, kalau lah diri aku leh belah 10. letih yang amat. tapi yang aku rasa sangat teruknya ialah walau letih macam mana pun aku tetap nak online facebook. teruk kan aku? hehe
sudah2 lah aku merepek. aku pun dah tak ada idea nak tulis pe. maaf la kalau post blog aku ni banyak yang merepek. aku tak paksa korang jadi follower aku hehe tapi jangan unfollow plak...!! kasihanilah aku... cewah! haha aku harap korang semua sihat2 dan gembira selalu~ ^__^

P/S untuk korang:

Sunday, October 2, 2011

Aku kecewa lagi. . .

Assalamualaikum~
apa kabar kawan2?
aku harap korang sihat2 sentiasa...
entri aku kali ni pasal kekecewaan aku.
aku harap korang sudi la baca ya...!! *wink wink*
 
korang pernah tak confess kat seseorang yang korang suka kat dia?
aku pernah. 2 kali tu hahaha
kali pertama, aku cakap kat budak tu aku suka kat dia, dan aku cakap la yang aku confess kat dia ni sebab nak hilangkan rasa suka aku tu kat dia. dia pun okay je la..
tak lama lepas aku confess tu, perasaan suka tu terus hilang. ajaib tak??
hahaha
kali kedua, aku confess benda yang sama.. budak tu pun okay gak.
tapi pas dia kata okay tu, air mata aku tak henti2 meleleh.
 
aku pun tak tau la kenapa.
sekarang aku dalam proses untuk menyembuhkan hati...
kali ni ambil masa lama pulak.
mungkin sebab dia sentiasa di depan mata.
korang ada tak tips2 yang berguna untuk aku melupakan dia dan menyembuhkan luka dihati ni tak?
kalau ada kongsi2 la ye~ *wink wink*

Saturday, September 3, 2011

Selamat Hari Raya . . .

Assalamualaikum...
apa khabar semua follower2 kesayangan hamba? hahaha sayang ke??? mesti lah sayang... tanpa anda semua, siapalah saya...
dah lama aku tak update blog ni.. berbulan gak. keje la katakan hahaha busy bebeno.
dikesempatan ini, aku nak menyusun sepuluh jari untuk memohon ampun dan maaf atas segala kesilapan aku dialam maya ni kepada korang hehehe dan aku maafkan semua salah silap korang pada aku (lak, tetibe plak hahaha...) jangan marah ye. aku gurau2 je.
kali ni aku nak buat entri pasal hari raya.. saje nak tepek pic2 hari raya aku yang glamour lah sangat ni haha

 bergambar dipagi raya... ke-2 hahaha baju sedondon tu~

with my siblings huhu

kami lagi... huhu

berghh... comelnye... sape ni? huahahaha masuk loker kunci sendiri hehe

with my big sis.. aku paling tak minat warna pink.. hehehe sorry lor...

with my lil sis n couzs huhu comel tak kami semua? haruslah comel... haha
okay, sampai sini je dulu entri aku kali ni.. saje la merepek meraban kat blog aku ni hehehe kalau agak2 korang bosan bace entri ni, aku minta maaf la. lain kali aku tulis entri yang da bomb sikit ea huhu >_<
~PEACE NO WAR~
SALAM

Friday, July 15, 2011

Wednesday, July 13, 2011

Beribu sesalan (lirik)






i like this song so much because the lyric is so touching~ TT


Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri
Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu
Hooo..
Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu
Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi…
Kisah janji dimungkiri lagi…
Huuu…
Ooo…
Hooo.. wooo..
hoo.. yeah..
ohhh…
Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu
Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi
Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri.. hooohhh..
Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu
Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu
Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu
Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu
Beribu sesalanku…


Sunday, July 10, 2011

Kluang tour... tour ke?? ahahaha

hahaha kluang tour? tour la sangat kan.. haha
hari ni hari 1st aku keje. keje stengah hari jw sebab hari ni hari ahad. boss aku nak p jalan2 hahaha ttbe mak ayah aku nak p bandar plak.. aku ikut ah.. dlm otak gah kire2 aku nak pau pe kat ayah aku hahaha aku ingat setakat nk p kedai2 biase jw.. jadi aku pun pakai la baju bese2 jw cam kat dlm pic ni...

amacam? selekeh x den? dengan selipar jepun ahahaha
kalinye, ayah ajak p kluang mall...!! OMG...!! >_< segannye.. tapi segan2 pun, den peduli pe hahaha belasah.. janji rock..!! hahaha

merenung dikejauhan.. ahahaha padahal tgk ni jw...




 

kebak cool blog adik aku ahahaha

bebas...!! konon jw ahahaha
saje bergambar dlm kete hehehe
lagi sekali.. sedia.. 1,2,3, snap pic...! ahahaha
dah puas jalan2, jangan lupa plak solat ye... huhu
k, sampai sini jw celoteh aku hari ni.. nnti kalau aku adw cite baru, aku share lagi dengan korang ye huhu ^_^

J-Drama Boss 2 with english subtitle



2PM act as a cameo in episode 6... can't wait to watch it..!! >_<






DEJAVU? Jo twin with jaesuk

ahahaha i like this pic so much.. 



it show us how much the twin have grown up... but jaesuk still look the same ahahaha good for them~ ^_^

Thursday, July 7, 2011

MANGA @ MANGA?

annyeong...!!! ahahahaha
mesti korang pening kan baca tajuk entri aku kali ni? MANGA @ MANGA??
mesti dalam otak korang tertanya-tanya, apa yang aku merepek ni kan?
hahaha
aku nak tulis pasal manga, tapi bukan buah manga tau..!! tapi pasal manga, komik katun jepun. aku minat giler baca manga jepun ni..! tapi yang dah di translate ah. sebab aku tak pandai bahasa jepun bwuahahahhaa >_<
aku suka baca manga yang dicetak. kalau yang online tu kureng sikit. payah nak feel ahahaha
ni aku nak tunjuk sikit koleksi manga jepun yang aku kumpul sekarang ni


amacam? ahahahha nnti aku nak tambah lagi koleksi bila adw duit lebey huhuhui

Tuesday, July 5, 2011

otaku- korang minat anime tak?

annyeong..!! huhuhu apa kaba semuainye? hahahah tiru ah cai maharaja lawak pulak... kali ni aku nak cite pasal anime. korang minat tak tengok cite anime? anime ni cite katun jepun. besy oo....!! tak caye try ah tengok. tapi bukan sume ah best. korang kena pandai pilih gak.
kalau aku, aku cume tengok anime yang adw adegan gasak2 or yang heronye di potraitkan sebagai sangat kacak ahahahahaha >_< bese ah, tak bleh lari dari k-pop huhu
kat bawah ni aku nak suggestkan anime2 yang best yang pernah aku tengok. korang try ah usha2 sndiri sinopsisnye huhuhu 

BLEACH                            
BEELZEBUB





SPECIAL A

                
SKIP BEAT

PHSYCIC DETECTIVE YAKUMO

ha.. sume yang aku suggest ni anime yang best tau..!! kalau tak caye try tengok ah huhuhu
^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Love Love Love

Love Love Love

My Lee Junho

My Lee Junho
Love Love Love

I LOVE K-POP ;)


:: ^_^ ::

::Annyeong! Let me know if you had been here! ^^::